Kezaliman terus berlaku... 0

Ummu Khaulah | 7/22/2008 05:54:00 AM |Dah lama tak update blog ni. Bukan sebab malas jauh sekali lupa. Tapi tugas yang perlu dilaksanakan lebih banyak dari masa yang ada. Namun blog sebagai medan dakwah diatas pentas dunia globalisasi tak akan dibiarkan sunyi tanpa isi.


Berikutan program ISLAM INSIDE yang diajurkan oleh UPP BKMIP di Imarah Pahang menjadi bualan hangat dikalangan anak-anak Pahang yang menuntut ilmu di Mesir. Di hari kemuncak program iaitu sebelum kursus jenazah dijalankan kami dikejutkan dengan suara lelaki yang kedengarannya sedang mengamuk dari arah surau, dimana tempat kami berprogram pada hari itu.
Apa yang mengejutnya ialah pintu surau laluan akhawat dikunci. MasyaALLAH, sampai begini sekali cabaran yang kami hadapi. Sering terfikir dinegara luar penyebaran dakwah islamiah ditetang oleh pihak kuffar namun hari ini apa yang terjadi???? Satu bangsa satu agama yang menentang program ilmiah secara kasar.
Kami masuk surau melalui pintu library. Sekali lagi kami terkejut lambang PMRAM di banner hilang, mengikut cerita dari sahabat yang berada ditempat kejadiaan ketika berlakunya perkara tersebut. Lambang PMRAM dikoyak rakus, perkataan PMRAM disebelah perkataan hewi juga di buang. Selang beberapa hari semua iklan yang mengandungi lambang PMRAM ditampal disetiap sya'ah juga dibuang. Malah jadual Madrasah Imam Syafie yang berada dipintu surau akhwat juga dibuang oleh pihak yang menentang kebangkitan islam. Sedih program sebegini mendapat tentangan hebat namun kami teruskan juga walaupun dimarah dan dilontarkan dengan perkataan yang tidak sepatutnya didengari. Kekadang terfikir, seorang yang mempunyai akal takut pada helaian kertas yang tidak bernyawa. Lucu bukan? Namun itulah yang terjadi pada hari ini. Teringat pada pejuang ALLAH, Sheikh Ahmad Yasin digeruni oleh musuh biarpun lumpuh namun kata-kata yang dari bibir mulutnya buat musuh gentar menghadapinya. Ya Allah berilah kami kekuatan agar kami terus thabat dalam menghadapi mehnah dan tribulasi, demi menegakkan agamaMU.Amin.

0 Responses So Far:

 
srikandi islam Copyright © 2010 Afaf Theme is Designed by Afiqahafaf Home | RSS Feed | Comment RSS